HTML

Felsőoktatás: újratervezés

Állandó oldalak

Friss topikok

  • bakonyi.laszlo: @Moi108: A felvi.hu-n. A Felvételi menü, Ponthatárok,rangsorok menüpont, Friss felvételi statiszt... (2013.06.06. 18:21) Felvételi jelentkezések 2013 1. rész
  • bakonyi.laszlo: Na persze vannak olyan képzések amiket nehéz lesz besorolni. Térképész, geológus, geofizikus stb (2013.04.16. 10:11) Szakszerkezet

Címkék

2013.05.01. 09:44 bakonyi.laszlo

A kamarák új szereplők a felsőoktatás irányításában

Az elmúlt időszakban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részvétele kapcsán kisebb vita (helyesebben álvita) bontakozott ki a kamarák szerepéről a felsőoktatás irányításában. Volt aki óvta  a területet ettől, volt aki pártolta a gazdaság szereplőinek részvételét, irányító funkcióját.

A tények azt mutatják, hogy a felsőoktatás irányításában mindig részt vettek a kamarák, illetve a kamarák delegáltjai.

A kamarák mind a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságba (illetve jogelődjeibe), mind a 2012-ben megszűnt Felsőoktatási és Tudományos Tanácsba illetve utódjába a Felsőoktatási Tervezési Testületbe delegáltak tagokat. A két testületnek 2006-ig döntő szava volt abban, hogy az országban hol, milyen intézmények alakulnak ki, milyen képzések indulnak. 2006 után a MAB szava döntő volt a kérdésben, az FTT a miniszter tanácsadó testületeként működött tovább.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://felsooktatastervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr355259096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása